Kommuniké från årsstämman i CDON AB

Vid dagens årsstämma i CDON AB, org.nr. 556406-1702 ("bolaget"), som med anledning av coronaviruset genomförts enbart genom poströstning med stöd av tillfälliga lagregler, fattades nedan angivna beslut. Samtliga beslut var i enlighet med framlagda förslag, vilka beskrivs i detalj i stämmohandlingarna som finns tillgängliga på bolagets webbplats, investors.cdon.com

Fastställande av resultat- och balansräkningen

Det beslutades att fastställa resultat- och balansräkningen för räkenskapsåret 2020.

Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat

Det beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att någon vinstutdelning inte lämnas och att disponibla vinstmedel balanseras i ny räkning.

Beslut om ansvarsfrihet

Det beslutades att bevilja samtliga styrelseledamöter samt verkställande direktören ansvarsfrihet för förvaltningen av bolagets angelägenheter under räkenskapsåret 2020.

Val av styrelse och revisor

Det beslutades att styrelsen ska bestå av sex ledamöter. Årsstämman beslutade om omval av Josephine Salenstedt, Christoffer Häggblom, Kristina Lukes och Niklas Woxlin samt nyval av Georg Westin och Savneet Singh till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Josephine Salenstedt valdes till styrelseordförande.

Det beslutades att till revisor utse ett registrerat revisionsbolag utan revisorssuppleanter. Årsstämman beslutade att omvälja det registrerade revisionsbolaget KPMG AB som bolagets revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Den auktoriserade revisorn Jonas Nihlberg kommer att vara huvudansvarig revisor.

Arvode till styrelse och revisor

Det beslutades att arvode till styrelsen ska utgå om 450 000 kronor till styrelsens ordförande och om 200 000 kronor vardera till övriga av årsstämman valda ledamöter som inte är anställda i bolaget. Det beslutades att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Beslut om reviderad instruktion för valberedning

Det beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, om reviderad instruktion för valberedningen.

Beslut om emissionsbemyndigande

Det beslutades att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästkommande årsstämma, besluta om nyemission av aktier, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Med stöd av bemyndigandet får styrelsen besluta om nyemission av sammanlagt högst 1 501 081 aktier, vilket motsvara högst tjugofem (25) procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget. Betalning ska, förutom kontant betalning, kunna ske med apportegendom eller genom kvittning, eller eljest med villkor.

Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske för att öka bolagets finansiella flexibilitet och styrelsens handlingsutrymme samt möjliggöra för bolaget att helt eller delvis finansiera eventuella företagsförvärv eller förvärv av verksamheter genom att emittera finansiella instrument som likvid i samband med avtal om förvärv, alternativt för att anskaffa kapital till sådana förvärv. Nyemission av aktier som sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska ske till marknadsmässig teckningskurs, innefattande marknadsmässig emissionsrabatt i förekommande fall.

För ytterligare information kontakta:
Eric Thysell
Investor Relations Manager
E-post: eric.thysell@cdon.com

Certified Adviser
FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.
Telefon: +46 (0) 8 528 00 399
E-post: info@fnca.se

Om CDON

CDON grundades 1999 och är idag Nordens största marknadsplats. Under 2020 hade vi över 120 miljoner besök och 2,3 miljoner aktiva kunder. Kunderna kan välja att handla och jämföra priser på miljontals produkter vilket är det överlägset bredaste sortimentet bland nordiska e-handlare. Över 1 500 handlare erbjuder sitt sortiment på CDON:s plattform för att öka sin försäljning. Detta ger CDON ett brett sortiment som omfattar miljontals produkter inom film, musik, TV- och datorspel, kontorsvaror, böcker, leksaker, hemelektronik, vitvaror, sport, friluftsprodukter, skönhetsvård, mode, skor, datorer och datorprodukter. CDON är listat på Nasdaq First North Growth Market med kortnamnet CDON.

Prenumerera

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter via e-post.

Kontakt

Carl Andersson CFO (Chief Financial Officer)
carl.andersson@cdon.com